Меки контактни лещи

Оптиката предлага цветни и корекционни лещи на фирмите Bausch&LombUltravisionCooperVision, Alcon, Freshlook и др., екстравагантни лещи Crazy Lenses;  мултифункционални разтвори „Всичко в едно“, предназначени за цялостно поддържане на контактни лещи от всякакъв тип; натурални капки за очи и контактни лещи; контейнери за съхранение на контактни лещи;

Bausch&Lomb 

Меки контактни лещи от силиконов хидрогел

PureVision® е името на новото поколение меки контактни лещи от силиконов-хидрогел на Bausch&Lomb.
Лещите PureVision® са направени от материал Balafilcon A.
PureVision® спада в групата на йонизираните (ionic) материали, които естествено намаляват отлагането на протеиновите и липидни налепи по контактните лещи. Което улеснява поддръжката на лещите и съответно качеството на зрение.
PureVision® не разполагат с допълнителни овлажняващи компоненти в тях и в комбинация с абсорбиращия вода силикон хидрогелен материал предполагат потребителите склонни към изсушаване на очите да имат нужда от изкуствени сълзи.

Характерна за всички представители на групата PureVision® е усъвършенстваната оптика, допринасяща за ново качество на зрението, независимо от вида на зрителния проблем (далекогледство, късогледство, астигматизъм, пресбиопия).
www.purevision-bg.com

CooperVision

CooperVision предлага пълна гама от меки контактни лещи, разработени да отговорят на всички зрителни нужди, а също и специализирани лещи, които Ви позволяват да промените външния си вид или само цвета на очите.
Biofinity са едномесечни силикон-хидрогелни контактни лещи за корекция на късогледство и далекогледство, произведени от CooperVision.
Материалът, ( comfilcon A ), от който са изработени позволява много висока кислородна пропускливост ( 160 Dk/t при @ -3.00 ) и в съчетание с 48% водно съдържание, лещите осигуряват много добър комфорт комфорт и поносимост от окото.
Biofinity са произведени по патентована Aquaform® технология, която позволява естествено овлажняване и задържане на водата в лещата. Това намалява дехидратацията на лещите и увеличава допълнително комфорта при продължителното носене.

Компанията се позиционира като глобален лидер в разработването на иновативен дизайн, материали и производство на меки контактни лещи.Можете да разгледате контактните лещи по тип корекция: Сферични – за корекция на късогледство (хиперметропия) и далекогледство (миопия), Торични – за корекция на астигматизъм, Мултифокални – за корекция на пресбиопия (едновременно късогледство и далекогледство) и Козметични – за промяна на цвета на очите или за забавление.

ВИЖ КАТАЛОГ

Alcon 

AIR OPTIX® Plus HYDRAGLYDE® са едномесечни меки силикон-хидрогелни контактни лещи, разработени от световния лидер в офталмологията – Alcon. Предназначени са за корекция на миопия (късогледство) и хиперметропия (далекогледство).
Произведени са от патентования материал Lotrafilcon B и благодарение на високата си кислородна пропускливост – 138 Dk/t (при @-3.00), AIR OPTIX® Plus HYDRAGLYDE® са сертифицирани за удължено носене до 6 денонощия. С „дишащите“ AIR OPTIX® Plus HYDRAGLYDE® до роговицата Ви достига до 6 пъти повече кислород, отколкото с обикновени хидрогелни лещи.

TOTAL30® са предназначени за хората с най-високи изисквания към качеството и комфорта.
TOTAL30® са първите и единствени едномесечни контактни лещи с Воден Градиент и технология Celligent®. Разработени са от световния лидер в офталмологията – Alcon и са предназначени за хора с безкомпромисно високи изисквания към комфорта с контактни лещи.
TOTAL30® коригират късогледство и далекогледство. Изградени са от силикон-хидрогелно ядро с много висока кислородна пропускливост (154 DK/t) и водно съдържание (55%). Произведени са от патентования материал Lotrafilcon А 45% и вода 55%, която в ядрото е до 88%, а на повърхността почти 100%